Skip to main content

Ingebjørg Bratland kjent både nord og sør i vårt langstrakte land for sin vakre sangstemme og enestående formidlingsevne.

Hennes karriere begynte i ung alder i folkemusikkmiljøet, men hun har beveget seg ut av dette og mot popverdenen – selv om låtene har et umiskjennelig Bratlandsk særpreg. Ingebjørg har de siste årene vært veldig aktiv på konsert-fronten og har turnert jevnlig med ulike prosjekter, deriblant med platene «Månesinn» i 2015, «Hjarteskjell» i 2017 og «Papirfly» i 2020. Og hun har salmeprosjektet «Til Alle Tider» med Espen Lind fra 2019, juleprosjektet «Klokkene kallar» med en EP og en nydelig jule-antologi utgitt i samarbeid med Cappelen Damm på tampen av 2020. Mange har også hørt og sett Ingebjørg opptre i ulike radio og tv-programmer gjennom årene.

Ingebjørg er nysgjerrig og oppsøkende i sine musikkvalg, og det er godt synlig blant et knippe av hennes mest kjente låter, som er en blanding av hennes egne og tolkninger av andres låter. Med låter som «Jul i Svingen», «Ingen som du», «På avstand», «Fordi eg elskar deg», «Ljos», «Stjernene» med Lars Vaular, «Vintersong», «Bror», «Di Ingebjørg», har hun boret seg inn i den norske folkesjelen. Live er hun en fabelaktig formidler, og en konsert med Ingebjørg byr alltid på nydelig låter ispedd lune anekdoter. Den miksen har gitt henne et stort og entusiastisk publikum over hele landet, i tillegg til mange titalls millioner strømminger på digitale plattformer og både gull- og platinatroféer for de fysiske utgivelsene sine.

Ingebjørg Bratland

Mer informasjon og full biografi for Ingebjørg finner du på www.ingebjorgbratland.no